Over de VRA Holland

Wij zijn een motormerkenclub van mensen, vrienden en familieleden die het merk Kawasaki Vulcan een warm hart toe dragen, sinds het jaar 2004.
Onze doelstelling is gezamenlijk motor rijden en plezier maken, treffens bezoeken in het binnenland en indien mogelijk ook in het buitenland, daardoor wordt de Vulcan-familie al snel wat groter. Ons beleid is geen beleid, iedereen is welkom, met of zonder gezin zolang je maar een Kawasaki Vulcan bezit.
De VRA Holland is onderdeel van de Vulcan Riders Association, gezamenlijk worden er diverse treffens georganiseerd door heel Europa, dit op (familie)campings of familie/groeps accomodaties. Dit is niet altijd voor iedereen weg gelegd maar daarvoor hebben we ook een eigen evenementencommissie die veel in eigen land organiseert. Als groep rijden we (meestal) naar de treffens toe, zijspannen en aanhangers zijn geen probleem, we rijden zo hard als de wet ons toestaat of de langzaamste rijder. 
De treffens hebben een gemoedelijke sfeer met lekker eten en drinken, kortom plezier, rijden en veel vrienden. Dus wat let je om lid te worden samen met je partner of gezin en kom op een van onze treffens en maak kennis met de mensen achter de VRA Holland.

rijden groep

De Kawasaki Vulcan

De naam Vulcan wordt door Kawasaki gebruikt voor hun “cruiser” model motorfiets sinds 1984, meestal met behulp van een V-twin aangedreven motorblok, variërend van 125cc tot 2000cc. Twee succesvolle modellen van de Vulcan worden niet meer geproduceerd sinds 2006 met de invoering van de VN 900, dit waren de VN 800A die al sinds 1995 op de markt is en de VN 800B classic die sinds 1996 op de markt is.
De VN 800A is gekenmerkt door een softtail ontwerp,dobberende achterspatbord en een 21” voorwiel.
De VN 800B classic heeft een retro-styling met volledige spatborden en een 16” voorwiel en achterwiel.
Ook de Vulcan Drifter 800cc en de 1500cc worden niet meer geproduceerd sinds 2006, deze modellen hebben veel weg van de motoren uit de jaren ‘40 denk bijv. aan een Indian motor. Inmiddels worden de modellen VN 1500 classic en de VN 1600 classic niet meer geproduceerd.
Zoals jullie kunnen lezen wordt het allemaal wat minder in de modellen maar we zijn zeker geen uitstervend ras want onze leden koesteren hun motoren en zullen er voor zorgen dat er altijd Vulcan’s te bewonderen blijven binnen de VRA Holland.

VRA Holland Clubactiviteiten

De evenementencommissie organiseert verschillende activiteiten maar ook de leden zelf hebben meestal wel ergens een idee van een weidetreffen of een spontane toerrit die dan gedeeld wordt op de website en waar iedereen zich kan aanmelden als ze tijd of zin hebben. Hieronder wat treffens die jaarlijks terug komen:
Jaarvergardering:
Op de jaarvergadering worden alle dingen besproken wat er opdat moment speelt denk aan evenementenagenda, alles wat maar te maken heeft op bestuurlijk vlak dit vindt altijd plaats aan het einde van Januari.
Show your bike:
Dit is eigenlijk bedoeld als de aftrap van het nieuwe seizoen wat is er allemaal veranderd aan je bike, misschien wel een nieuwe bike in ieder geval gezien en gezien worden, dat is het motto en dit wordt meestal gehouden in April, dit is altijd een weekend maar niks is verplicht kom je alleen op de zaterdag zelf voor de toerrit ook goed en gezellig.
Nationaal treffen VRA Holland:
Dit is ons nationale treffen en dit duurt altijd 3 dagen. Dit treffen wordt ook meestal door veel buitenlandse Vulcanriders bezocht. Op vrijdag komen de meeste Vulcanriders binnen zetten dan hun tenten of dergelijke en mengen zich dan onder de andere Vulcanriders waar er ‘s avonds gezellig gefeest word. Zaterdags na het ontbijt zal er een ride-out zijn waar men aan mee kan doen en ‘s avonds is er weer gezellig een drankje en muziek. Zondags na het ontbijt zal er afscheid genomen worden van onze gasten,die weer een veilige reis naar huis aanvaarden. Dit evenement zal gehouden worden in Mei.
Eind-Zomer-Party:
Zal altijd ergens in Nederland gehouden worden in de eerste week van September is ook een 3 daags evenement met een toerrit op zaterdag. Met een hoop gezelligheid en altijd ons natje en droogje.
Halloween:
Dit is een activiteit waar behoorlijk wat leden op afkomen, ook buitenlandse leden weten dit feest te vinden vrijdags komen de meeste leden al aan om al weer lekker bij te kletsen. Zaterdag is eigenlijk een gemoedelijke dag waar iedereen na het avondeten zich gaat omkleden in hun Halloween outfit dit is echter geen verplichting want het mag hoeft niet. Het feest zal altijd eind Oktober gevierd worden.
Nieuwe-Sinter-Kerstfeest:
dit is een feest dat eigenlijk het seizoen afsluit de naam zegt het al Nieuwjaar, Sinterklaas, Kerst 3 daags evenement met de zaterdag als hoogte punt 3 feestdagen in 1 je moet het meegemaakt hebben gezelligheid ten top. Dit evenement zal altijd plaats vinden in December.
Toerritten:
4 maal per jaar organiseren onze Roadcaptains een toerrit. In deze Toerritten rijden we elke keer in een andere regio/streek in het land. Er wordt wel geprobeerd zo dicht mogelijk bij het midden van het land te starten en te eindigen, zodat dit voor iedereen zo goed mogelijk bereikbaar is voor wat betreft tijd en kilometers.

Weide treffen

Zoals het woord het al zegt is dit een treffen die ergens op een wei of een stuk grasland wordt gehouden. Dit wordt meestal door een lid of leden georganiseerd,dit is meestal een low budget treffen en kan het hele jaar door georganiseerd worden,het is echter wel verstandig dit in goed overleg te doen met de evenementencommissie en de Vice-President om te kijken naar de meest gunstigste datum.

Spontane ritten en uitjes

Dit zijn activiteiten die door de leden zelf worden georganiseerd. Dit kunnen treffens, ritjes, weekendje weg of een motorzegening, dit kan van alles zijn door het hele jaar heen. Zal altijd wel op de website op het forum besproken worden.

2013 Denemarken  2015 Naar bruiloft Frank en Aya

Het Internationale Treffen

Dit treffen wordt ieder jaar door een ander VRA Chapter georganiseerd. Dit is een treffen wat heel druk bezocht door verschillende landen. De opkomst kan wel oplopen tot 500 motoren. Dit treffen duurt vier dagen van donderdag tot zondag. De datum wordt meestal een jaar van te voren bekend gemaakt. Voor het organiseerde land is het al 3 jaar van tevoren bekend. De meeste Vulcanriders die het internationale bezoeken die maken daar gelijk hun vakantie van.

Nationale Treffens in het buitenland

Ieder land organiseert zijn eigen nationale treffen dat wordt bij ons in de evenementenkalender opgenomen daar kun je je eigen voor aanmelden als men dat wil en over het algemeen gaan er altijd wel een paar naar zo’n treffen heb je zin sluit je eigen aan bij hen met meerdere rijden is vaak leuker dan alleen maar alleen kan ook zeker lekker zijn zeg maar zo niks moet alles mag.

Slotwoord

Bij deze hebben we jullie een stukje in onze keuken laten lezen. Nu is het aan jullie om ook een keer in onze keuken te komen kijken.
iedereen is welkom, maar dan neem wel je VULCAN mee want daar draait het om. Samen met een brok gezelligheid. Het is tenslotte de gezelligste merkenclub van Nederland. 

Met een vriendelijke Vulcan groet Fruitcake (President) & Pablo (Vice-President)